Het nieuwe turnseizoen van Corpus Sanum is nog maar pas gestart en het eerste succes is al binnen De gymnasten van de Trampolineploeg wonnen in Portugal op de Loulé-cup 2 keer een zilveren medaille. Aan het Internationaal Toernooi Trampoline, Tumbling en Dubbelmini van deze 8° Loulé-cup namen 31 landen deel uit alle continenten.

De Herentalse gymnasten haalden in de kwalificatie 2 finaleplaatsen (eerste 8) op Trampoline en 4 op Dubbelmini met een ploegfinale (beste 5 ploegen) er bovenop. De eerste finale van het Toernooi was voor de Teams. Het werd een spannende strijd waar de ploeg van Corpus Sanum met Kato Vivijs, Anouk Caers en Yoni Verdonck een feilloze wedstrijd sprong. Ze moesten zeer nipt (met 0,1) de duimen leggen voor de Portugese thuisploeg APAGL. Wel een verdiende zilveren medaille.

De finaledag individueel begon erg vroeg en er werd gelijktijdig op Dubbelmini en Trampoline gestreden. In de categorie -13 toonde Britt een goede oefening op Trampoline wat haar een mooie 5° plaats opleverde. Bij de 13-14 jarigen was het niveau erg hoog, maar Yoni Verdonck kon ook een 5° plaats wegkapen.

Op Dubbelmini stonden de zussen Nell en Britt Caers beide in de finale. Britt maakte een fout in haar eerste doorgang en moest tevreden zijn met de 8° plaats. Nell Caers deed haar sprongen allemaal correct en werd 6°. Ook 2 finalisten in de volgende categorie met Kato Vivijs en Yoni Verdonck. Het zag er lang naar uit dat ze beide op het podium konden, maar Kato werd slechts 4°. Na een minder goede voorronde zette Yoni Verdonck een scheve situatie recht. Ze liet 2 mooie doorgangen zien in de finale en kwam slechts 0,1 punt tekort voor het goud. Met dit zilver was Yoni ook tevreden en dat kon na het banket gevierd worden op de afscheidsfuif. Een gelukte start van het nieuwe seizoen is het alleszins.

De deelname van Corpus Sanum aan deze Loulé-cup in Portugal kadert in de voorbereiding voor de World Age Group Competition (WAGC) welke plaats heeft in November in de Bulgaarse hoofdstad Sofia. De Herentalse Turnvereniging heeft niet minder dan 4 geselecteerden voor dit Wereldkampioenschap voor de jeugd op Trampoline en Dubbelmini.

Deze week starten bij Corpus Sanum ook alle recreatieve groepen. Mogelijk zijn daar toekomstige kampioenen bij. Voor de uurrooster kan men kijken op www.corpussanumherentals.be en inlichtingen kan men verkrijgen op corpus.sanum@telenet.be of 014/222338.